Sushi bowl

Deze vega suhi bowl is de ideale makkelijke maaltijd. Je hebt de lekkere smaak van sushi, zonder alle moeite met het rollen. Het is binnen een half uurtje klaar en is makkelijk te maken. Dit recept is voor 2 personen.

200 gram sushirijst

1 vel nori

1 rode peper

1/2 mango

1/2 komkommer

1 wortel

1 avocado

1 ei



3 el rijstazijn

1 el sesamzaadjes

1 el sriracha


Begin met het koken van de sushirijst volgens de verpakking. Laat de rijst goed afkoelen en voeg de rijstazijn en een snufje zout toe. Mix dit goed door elkaar en zet het even apart.


Snijd of knip een vel nori in dunne reepjes. Maak een omelet en snijd ook deze in dunne reepjes.


Met een mandoline kun je de wortel heel dun snijden. Maar je kunt ook een rasp of een scherp mes gebruiken. Snijd de avocado en mango in dunne reepjes en de komkommer in plakjes.

Doe de rijst in een schaal en leg alle ingrediënten op de rijst. Maak de suhi bowl vervolgens af met een beetje gesneden rode peper, sriracha en sesamzaadjes. Serveer met sojasaus en eet smakelijk!


Variatietip: Je kunt de sriracha ook mixen met 2 el mayonaise.