Sweet potato salad

Deze salade met zoete aardappel en geitenkaas is erg veelzijdig. Het is heerlijk als lunch, voorgerecht of bij de barbecue. Ook kun je het als maaltijdsalade eten. In dat geval zou ik nog iets extra’s toevoegen. Kikkererwten zijn een perfecte aanvulling. Dit recept is voor 2-3 personen.

 

140 gram spinazie

2 zoete aardappels

handje pecannoten

125 gram geitenkaas

1 appel

Voor de dressing:

30 ml azijn

1 tl mosterd

1 tl honing

50 ml olijfolie

Zout en zwarte peper


 

Het valt je misschien op dat ik vaak spinazie gebruik als basis voor salades. Dit komt omdat spinazie veel voedzamer is dan veel andere soorten sla. Spinazie zit vol met vitamine C en ijzer. Bovendien vind ik spinazie gewoon heel erg lekker. Als je geen fan bent van spinazie kun je het altijd vervangen. Voor deze salade zou ik boerenkool, romaine of veldsla adviseren.

Begin met het schillen van de zoete aardappels. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze in 15 minuten gaar. Giet af en besprenkel met een klein beetje zwarte peper en grof zeezout. Was de spinazie. Snijd de appel in dunne plakjes en leg deze op de salade. Voeg een handje ongezouten pecannoten toe. Voor deze salade heb ik met een dunschiller geitenkaas snippers gemaakt en over de salade heen gedaan. Maar als je een zachte geitenkaas hebt kun je deze er ook overheen brokkelen.

Voor de dressing mix je azijn, mosterd, honing en olie samen. Voeg een klein beetje peper en zout toe naar eigen smaak.

Je kunt de salade serveren zoals op de foto, met de dressing apart. Dit is fijn voor feestjes, diners of barbecues. Maar uiteraard kun je ook lekker makkelijk alles samen in een grote kom mengen met de dressing erbij, zodat je een betere verdeling hebt van alle smaken.