Taco's met cilantro-lime rijst

Deze taco's met zwarte bonen zijn superlekker en de rijst met koriander en limoen gaat hier perfect samen bij. Eet smakelijk!

 

1 pakje tortilla's

70 gram witte rijst

1 rode ui

1 blik zwarte bonen

2 limoenen

2 takjes koriander

1 blikje anans

2 el olijfolie

2 el azijn

1 jalapino

1 zakje paarse kool

1 blikje mais

1 tl komijnpoeder

1 tl chilipoeder

1 tl paprikapoeder

snufje zwarte peper

snufje zout

 

Begin met het snijden van de rode ui en de jalapino. Snijd de helft van de ui in halve ringetjes en snipper de andere helft. Giet de azijn in een bakje en doe daar de halve ringen en jalapino bij. Laat dit zo lang mogelijk staan om te pekelen.

In een grote kom doe je de bonen en een scheutje olijfolie. Voeg hier de gewenste kruiden aan toe. Ik heb komijn, chili, paprika, zout en peper gebruikt. Hussel dit goed voor elkaar en rooster dit ongeveer 15 minuten in de oven op 200 graden. Schep ze halverwege even goed om. Grill de stukjes ananas in een pan op hoog vuur.


Warm de tortilla's op in een pannetje en wikkel ze eventueel in aluminiumfolie om ze lekker warm te houden. Giet de mais af en was de paarse kool. Stel nu de taco's samen zoals jij het wilt.


Kook de rijst volgens de verpakking en voeg 2 takjes koriander en het sap van een limoen toe. Mix dit goed door elkaar en serveer met de taco's.