Taco's met vega gehakt

Ik kreeg veel positieve reacties op het recept van mijn zomerse chili. Maar er zijn nog zo veel andere heerlijke Mexicaanse gerechten. Vandaag deel ik een recept voor taco's met vegetarisch gehakt en gegrilde ananas. Het recept is voor 2 à 3 personen en staat binnen 20 minuten op tafel.

 

1 bakje vegetarisch gehakt

4 ananasringen

1 ui

1 teentje knoflook

1 blikje mais

2 tomaten

chilipoeder

komijnpoeder

1 limoen


 

Begin met het aanfruiten van een gesnipperde ui en doe hier een teentje knoflook bij. Doe het gehakt er na ongeveer 3 minuten bij. Het gehakt is al gebakken, dus zelf hoef je het alleen nog maar warm te maken. Snijd de tomaten in kleine stukken en voeg die toe aan de pan. Breng het nu op smaak met zout, zwarte peper, chilipoeder en komijnpoeder. Voeg op het laatste een blikje mais toe en maak eventueel af met een beetje limoensap.


In een andere koekenpan (of als je die hebt een grillpan) voeg je de ananas toe. Dit kan in kleine blokjes zijn, maar ook gewoon in ringen. Laat dit grillen tot je een goudbruine kleur ziet. Serveer het met tortilla's, ijsbergsla, en verse guacamole. Eet smakelijk!


Ik heb vegetarisch rul gehackt van de Vegetarische slager gebruikt. Dit product is helemaal vegan, wat het gerecht zelf vegan maakt. Ik heb gekozen om het te serveren met cheddar, maar dit kun je natuurlijk zelf vervangen voor een vegan kaassoort of zelfs helemaal weglaten.