Taco’s met zoete aardappel en geitenkaas

Deze taco's met zoete aardappel en geitenkaas zijn lekker en makkelijk. Serveer met een heerlijke ananassalsa en klaar is kees. Dit recept is voor twee personen en is al binnen een half uurtje klaar.

 

1 pakje kleine tortilla's

handje spinazie

2 zoete aardappels

2 witte uien

1 teentje knoflook

50 gram geitenkaas

handje cherrytomaatjes

50 gram ananas

1 limoen

1 chilipeper

tacokruiden

peterselie
 

Begin met het schillen van de zoete aardappel. Snijd deze in kleine blokjes en kook ze ongeveer een kwartiertje in een pan met water en zout. Snijd anderhalve ui in ringen en karamelliseer deze op laag vuur.


Snijd de chilipeper in stukjes en fruit deze met een teentje knoflook in een pan. Giet de zoete aardappel af en doe deze hierbij. Voeg tacokruiden toe naar smaak en mix goed door elkaar.


Warm de tortilla's op in een pan of over vuur en leg er een handje spinazie op. Voeg nu de aardappel, ui, geitenkaas, en peterselie aan toe. Knijp een halve limoen uit over de taco's en garneer met wat extra gesneden chilipeper.


Voor de salsa snijd je een handje cherrytomaatjes, ananas en een halve witte ui in blokjes. Mix dit in een bakje goed door elkaar, voeg peper, zout en het sap van een halve limoen toe en je hebt binnen vijf minuten een heerlijke salsa. Serveer deze bij de taco's en eet smakelijk!