Toast met geitenkaas en bramen

Dit heerlijke broodje is perfect voor de lunch. Het recept hier onder is geschikt voor een persoon. Maar je kunt dit natuurlijk ook in grotere aantallen maken. Gebruik in dat geval gewoon een heel stokbrood in plaats van een pistolet. Ideaal als voorgerecht of gezellig borrelhapje.

 

1 pistolet

1 stukje zachte geitenkaas

1 handje bramen

1 el honing

1 takje munt


 

Voor dit recept heb ik een meergranen pistolet gebruikt. Maar iedere soort stokbrood is hier geschikt voor. Snijd het brood in plakjes en toast deze. Voor grote aantallen is een oven ideaal (5 minuten op 180 graden). Maar als je dit voor jezelf maakt, kun je ook een pan of broodrooster gebruiken.


Snijd hele dunne plakjes van de zachte geitenkaas en smeer deze over de toastjes heen. Doe een handje bramen in een pannetje met een klein beetje water. Laat dit ongeveer twee minuten staan totdat de bramen lichter van kleur worden. Er ontstaat een soort roze siroop door het verwarmen van de bramen. Leg de bramen op de geitenkaas en lepel ook de siroop hier overheen. Voeg een klein beetje honing toe en garneer met munt.


Variatietip: Probeer dit recept ook eens met Gruyère of brie.