Tomaten crèmesoup

Het weer vandaag geeft mij echt een herfstgevoel. Daarom maakte ik deze lekkere warme tomaten crèmesoep met geroosterde paprika. Dit recept is geschikt voor 2 personen en neemt ongeveer een half uurtje in beslag. Eet smakelijk!

1 witte ui

1 teentje knoflook

1 rode paprika

500 gram tomaten

20 ml (vegan) kookroom


4 el olijfolie

1 tl paprikapoeder

snufje zout en peper





Verwarm de oven voor op 200 graden en laat de paprika 20 minuten roosteren in de oven.


Snipper de ui en laat deze aanfruiten in wat olijfolie. Voeg daar een teentje knoflook aan toe. Snijd de tomaten doormidden en voeg deze toe aan het geheel. Doe 1 liter water in de pan en laat dit op laag vuur staan.


Haal na 20 minuten de paprika uit de oven. Je kunt nu makkelijk het buitenste velletje van de paprika afhalen. Dit is optioneel, ik laat het er meestal gewoon opzitten om zo min mogelijk te verspillen.


Voeg de paprika toe aan de pan met de tomaten. Blend het geheel nu tot een glad mengsel met een blender of staafmixer. Voeg een klein beetje (vegan) kookroom toe en breng op smaak met paprikapoeder, zwarte peper en grof zout. Serveer met nog een klein beetje extra room en eet smakelijk!