Deze tomatensoep is lekker en gezond! Het is makkelijk te maken en door de rode linzen extra vullend. Deze soep kun je gerust als maaltijdsoep eten dus.

1 ui
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
200 gram tomaten
50 gram rode linzen
verse basilicum
2 el creme fraiche
Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Doe 2 el olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en tomaat toe. Laat dit vijf minuten koken en blend het daarna met 300 milliliter water tot een glad mengsel. Was de linzen goed en voeg deze toe aan de soep. Voeg nu ook jouw favoriete kruiden toe. Ik heb gekozen voor paprikapoeder, komijn, zout en zwarte peper. Laat de soep 15 minuten koken tot de linzen beetgaar zijn en blend de soep opnieuw tot een glad mengsel. Voeg crème fraiche en verse basilicum toe om de soep af te maken.