Tropical smoothie bowl

Fijne eerste zomerdag! Het is heerlijk weer en dus ben ik helemaal in een tropical mood. Deze smoothie bowl is mijn versie van een gezonde pina colada. Perfect als snel ontbijtje of snack. Dit recept is voor twee porties.

2 bananen

1 doosje bevroren ananas

50 ml kokosmelk


kokossnippers

cashewnoten
Voor dit recept heb je twee bananen nodig. Snijd een banaan door de helft en bewaar deze helft apart. Leg anderhalve banaan in de vriezer voor ten minste vier uur. Je kunt verse ananas gebruiken voor dit recept. Leg in dat geval ook de ananas vier uur in de vriezer. Ik heb bevroren ananas gekocht. Dit kun je vinden in het vriesschap.

Doe de bevroren ananas en bananen in een blender en voeg 50 milliliter kokosmelk toe. Blend dit allemaal goed samen totdat alles goed gemengd is en je een gladde smoothie hebt. Je kunt natuurlijk altijd een beetje extra kokosmelk toevoegen om een betere textuur te krijgen. Het kan zijn dat je de smoothie een aantal keer met een lepel moet omscheppen om te zorgen dat de blender al het fruit fijn kan maken.

Snijd de halve banaan die je bewaard hebt in plakjes. Doe de smoothie in een grote kom en leg daar plakjes banaan op. Hak wat cashewnoten in stukken en sprinkle deze samen met wat kokossnippers over de smoothie bowl heen voor wat extra bite. Eet smakelijk!

Food waste tip: Heb je fruit dat (bijna) overrijp is, vries het dan in en gebruik het voor dit recept. Ik heb bijna altijd wel een aantal bananen in de vriezer om te gebruiken voor verschillende recepten.