Valentijn Aardbeien

Deze aardbeien met roze en witte chocolade zijn makkelijk te maken en de perfecte treat voor Valentijnsdag.

300 gram grote aardbeien

200 gram witte smeltchocolade

200 gram roze smeltchocolade
Begin met het wassen en drogen van de aardbeiden. Grote aardbeien werken het beste voor dit recept. Steek een satéprikker in het kroontje van elke aardbei om ze later beter vast te kunnen houden.


Smelt de witte chocolade au bain marie. Dit doe je door een hittebestendige kom op een pannetje water te zetten. Wacht tot de chocolade helemaal gesmolten is en doop de helft van het aantal aardbeien in de warme chocolade. Leg deze neer op een bakplaat of schaal met bakpapier om af te laten koelen. Alle chocolade die je overhoudt kun je even apart zetten. Herhaal dit proces met de roze smeltchocolade. Doop de andere helft van de aardbeien met de roze chocolade en leg ze op het bakpapier. De overgebleven roze chocolade doe je in een plastic zakje. Als je daar het hoekje vanaf knipt krijg je een spuitzakje. Hiermee kun je een drizzle maken op de aardbeien. Doe dit later ook met de witte chocolade, die moet je waarschijnlijk wel even opnieuw opwarmen om de juiste textuur te krijgen.


Wanneer alle aardbeien klaar zijn zet je ze een kwartiertje in de koelkast om de chocolade goed uit te laten afkoelen. Daarna kun je er lekker van genieten. Fijne Valentijnsdag!