Valentine chocolate

Het is Valentijnsdag en als je last minute nog een cadeautje nodig hebt is dit een ideaal recept! Het duurt ongeveer 10 minuten om te maken en heeft daarna nog 10 minuutjes nodig in de koelkast. Supersnel dus! Ook is het budgetproof en heel makkelijk.

1 witte chocoladereep

Handje gedroogde aardbeien

Rode kleurstof


Dit recept kan eigenlijk niet makkelijker. Het maakt van een saaie chocolade reep een bijzonder cadeautje. Begin met het smelten van de reep. Die doe je au bain-marie. Zet een pan met water op het vuur en smelt de chocolade in een bak boven de pan. Blijf goed in de pan roeren totdat alle chocolade gesmolten is. Ondertussen kun je bakpapier op een bord doen om hier de chocolade op te gieten.


Als je chocolade gesmolten is giet je het op het bord. Een dunne reep wordt sneller hard dan een dikke reep. Dus als je weinig tijd hebt kun je de chocolade het beste dun uitspreiden. Als je tevreden bent met de vorm voeg je een aantal druppeltjes gel kleurstof toe. Wees hier heel voorzichtig mee en verspreid de druppels goed over de chocolade. Voor mijn reep heb ik vier druppels gebruikt. Vervolgens maak je met een tandenstoker of satéprikker vormpjes in je chocolade. Als laatste voeg je de aardbeien toe. Zet het geheel voor 10-20 minuten in de koelkast om helemaal hard te worden.


Als je meer tijd hebt om dit recept te maken is het extra speciaal om zelf je aardbeien te drogen. Snijd hiervoor 3 verse aardbeien in plakjes en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Voeg geen olie of boter toe. Laat de aardbeien ongeveer 2 uur in een oven van 50 graden staan. De tijd die ze nodig hebben om te drogen hangt af van hoe groot de aardbeien zijn. Check dus om het half uur even hoe het gaat. Als de aardbeien al hun vocht zijn verloren kan je ze toevoegen aan de chocoladereep.