Vegan brownies

Deze brownies zijn helemaal vegan en mega lekker. Ook zijn ze gezoet met dadels en daarom een stukje gezonder dan normale brownies.

4 dadels

2 el chiazaadjes

60 ml plantaardige melk

60 gram plantaardige boter

150 gram bloem

1 tl vanille extract

2 el agavesiroop

100 gram pure chocolade

4 el cacaopoeder

snufje zout






Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een bakpan in met plantaardige boter of olie.


Giet de chiazaadjes met de melk in een kommetje en laat 10 minuten staan. De chiazaadjes nemen de melk op en vormen een bindmiddel. In een blender meng je de chiazaadjes, dadels en de plantaardige melk tot een glad beslag. Smelt de boter en meng deze met het beslag. Voeg vanille extract en agavesiroop toe en meng alles nog een keer goed door elkaar.


In een grote kom mix je de bloem, cacaopoeder en een snufje zout. Doe het beslag wat je hiervoor hebt gemaakt erbij en meng alles goed door elkaar. Snijd pure chocolade in grove stukken en voeg dit toe aan de mix.


Giet de mix in de bakpan en bak ongeveer 20 minuten gaar in de oven. Check met een vork of sateprikker of de brownie helemaal gaar is. Laat volledig afkoelen voordat je het serveert. Je kunt de brownies garneren met nog wat gesmolten chocolade.