Vegan chocolate chip cookies

Koekjes zijn iets wat je zo makkelijk vegan kan maken. Deze American chocolate chip cookies zijn echt net zo lekker als de 'gewone' variant. Het grote voordeel van deze vegan cookies is dat er geen eieren in het beslag zitten en je dus ondertussen onbezorgd ervan kan snoepen.

290 gram bloem

60 gram vegan boter

150 gram bruine suiker

60 ml vagan melk

120 gram pure chocolade

1 tl vanille extract

1 tl baksoda

snufje zout




Verwarm eerst je oven op 180 graden. Doe de bloem samen met de baksoda en het snufje zout in een grote kom en mix goed door. In een andere kom voeg je de boter, suiker, melk en vanille extract toe. Voor de melk kan je jouw favoriete vegan melk toevoegen. Zelf vind ik havermelk het lekkerste voor dit recept. Meng ook dit door elkaar tot een glad mengsel. Voeg dit als alles goed gemengd is toe aan de bloem. Mix ook dit goed door elkaar. Snijd de chocolade in grove stukken en voeg dit toe aan je deeg.


Leg bakpapier op een bakplaat en voeg daar je deeg aan toe. Door een ijslepel te gebruiken kan je zorgen dat elk koekje even groot is. Je kan natuurlijk ook je handen of een lepel gebruiken. Het hoeft niet perfect te zijn, maar zorg dat elk koekje ongeveer dezelfde grootte heeft. Zorg ook dat ze genoeg ruimte hebben, leg ze dus niet te dicht bij elkaar want dan heb je straks een grote koek.


Bak de koekjes af op 180 graden voor ongeveer 12 tot 15 minuten. Laat ze daarna nog even afkoelen voordat je er van kan genieten.