Vegan chocolate chip cookies

Deze heerlijke chocolate chip cookies met pecannoten zijn helemaal vegan! Ze zijn superleuk en makkelijk om te maken.

70 gram plantaardige boter

70 gram bruine suiker

100 gram pure chocolade

handje pecannoten

140 gram bloem

1 tl bakpoeder

1 tl vanille extract

2 el plantaardige melk

snufje zout





Verwarm je oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Laat de plantaardige boter smelten in een pannetje en doe de gesmolten boter in een grote kom. Voeg hier suiker, melk en vanille extract aan toe en mix goed door elkaar.


In een aparte kom doe je bloem, zout en bakpoeder. Zeef dit in de kom met het botermengsel en schep dit goed door elkaar. Gebruik een siliconen bakspatel of kneed met je handen. Snijd de chocolade en noten in grove stukken en voeg deze toe aan het mengsel. De meeste pure chocolade uit de supermarkt is vegan en dus helemaal geschikt voor dit recept, maar check de ingrediënten om zeker te zijn.


Rol het deeg in plastic folie en bewaar het minstens een half uur in de koelkast om op te stijven. Als de tijd om is maak je kleine balletjes van ongeveer 40 tot 45 gram en leg je deze op de bakplaat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit zodat ze niet aan elkaar plakken. Bak ze 8 - 10 minuten gaar in de oven en laat ze nog even kort afkoelen.