Vegan sandwiches

Dit zijn mijn twee favoriete vegan sandwiches. Perfect voor een lekkere weekend lunch.

2 boterhammen

2 porties hummus

Handje cherrytomaatjes

1 tl balsamicoazijn

2 grote kastanjechampignons

1 rode chilipeper

1 rode ui

2 el appel zijn

tuinkers


Begin met het pekelen van de rode ui. Je kunt dit op allerlei manieren doen, maar de meest simpele manier is om de rode ui in schijfjes te snijden en in een bakje met azijn te laten staan. Zo krijgen ze een lekkere smaak en een prachtige roze kleur. Houd de uien zo lang mogelijk in de azijn voor het beste resultaat. Als je weinig tijd hebt is een half uurtje lang genoeg.


In een kleine ovenschaal doe je een handje cherrytomaatjes met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn. Laat dit 5 tot 10 minuten roosteren in een oven op 200 graden.


Snijd de champignons en doe deze in een pannetje met een scheutje olijfolie en zout. Voeg wat peper toe en bak ongeveer 5 minuutjes. Snijd de peper in kleine ringetjes en verwijder eventueel de zaadjes voor wanneer je het minder pittig wilt hebben.


Rooster de twee boterhammen en besmeer ze met jouw favoriete hummus. Ik heb hummus met rode biet en hummus met kurkuma gebruikt. Op de hummus met rode biet doe je de geroosterde tomaatjes. Maak het geheel af met de gepekelde uitjes en een beetje tuinkers. Op de hummus met kurkuma leg je de gebakken champignons en deze maak je af met de chilipeper. Eet smakelijk!