Wentelteefjes

Van 9 tot 15 maart is de Nationale Week Zonder Vlees. Deze week zal er elke dag om 16:00 een nieuw diner recept online komen. Vandaag is het zondag en dus de laatste dag. Daarom is het tijd voor een speciaal recept. Deze wentelteefjes zijn super makkelijk om te maken en heel erg lekker. Wentelteefjes als diner klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is zeker aan te raden. Probeer het ook eens! Uiteraard zijn ze ook ideaal als lunch, brunch, dessert, snack of ontbijt.

 

8 sneetjes brood

1 handje aardbeien

1 zakje vanillesuiker

1 ei

250 ml melk

kaneel

nootmuskaat

zout

poedersuiker


 

Voor dit recept kun je in principe elk soort brood gebruiken. Wit casinobrood is de meest gebruikte optie voor wentelteefjes, maar probeer ook eens brioche brood.


Neem een schaal of diep bord en kluts daarin een eitje. Voeg daar 250 ml melk, een zakje vanillesuiker, 1 tl kaneel, een snufje zout en een snufje nootmuskaat aan toe. Klop dit goed door elkaar en doop de sneetjes brood een voor een in het mengsel. Stapel ze op een bord en giet het overige mengsel over de sneetjes brood heen. Laat dit even een minuut staan terwijl je wat boter in de pan verhit.


Bak de wentelteefjes voor ongeveer 2 tot 3 minuten aan elke kant en serveer ze met de aardbeien en poedersuiker. Eet smakelijk!