Whipped coffee

Je hebt het vast al wel voorbij zien komen. De whipped koffie, oftewel de dalgona koffie. Het is een grote trend op social media nu. Het komt uit Azië, maar wordt nu over de hele wereld gedronken. De koffie is super makkelijk om te maken dus laten we beginnen.

 

2 el oploskoffie

2 el suiker

2 el warm water

melk
 

Dalgona koffie is eigenlijk gewoon luchtige koffie die je mengt met melk. Het is superlekker en weer eens wat anders dan je gewone dagelijkse bakje koffie. Ik kan het zeker aanraden om een keertje te proberen.


Pak een kom en doe daar de oploskoffie, suiker en het warme water in. Mix dit met een elektrische mixer op de hoogste stand. Je ziet nu dat het geheel luchtig wordt en steeds een lichtere kleur krijgt. Mix totdat je tevreden bent met de textuur, wanneer deze luchtig genoeg is.


Doe melk en eventueel ijsblokjes in een glas. Je kunt in principe elke soort melk gebruiken die je wilt. Ik heb zelf havermelk gebruikt voor dit recept. Met een lepel schep je de koffie in het glas. Als het goed is blijft de koffie drijven op de melk. Roer alles door elkaar voordat je een slok neemt en enjoy!


Je kunt ook wat minder suiker gebruiken voor dit recept als je 2 el te veel vindt. De suiker stabiliseert de koffie, dus zonder suiker zakt het geheel snel in. Maar als je dat niet erg vindt is de smaak nog steeds goed.


Wist je dat je met wat kleine aanpassingen dit recept ook kan gebruiken als icing? Klik hier voor mijn koffiecake recept!