Winterse salade met rode biet

Deze winterse salade met rode biet, appel en geitenkaas is een lekker last minute recept voor het kerstdiner. Makkelijk te maken en supersnel!

4 gekookte rode bieten

400 gram spinazie

2 el suiker

150 gram geitenkaas

2 appels

handje pecans

handje walnoten

4 el olijfolie

4 el rode bietensap

1 el honing

1 el mosterd

Begin met het snijden van de rode bieten. Snijd ze in dunne plakjes en besprenkel met een klein beetje olijfolie, peper en zout. Doe dit in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak voor ongeveer 10-15 minuten. Snijd ook de appel in blokjes of plakjes.


In een grote kom beginnen we met het maken van de dressing. Meng honing, bietensap, olijfolie en mosterd samen tot een gladde dressing. Was en droog de spinazie en voeg dit toe aan de kom. Doe hier ook de bieten en de appel bij.


Zet een pannetje op laag vuur en doe hier de walnoten en pecans in. Laat deze heel even roosteren voordat je er 2 el suiker bij doet. Laat het pannetje ongeveer vijf minuten op laag vuur staan terwijl de suiker smelt. Roer veel, zodat de suiker niet aanbrandt. Wanneer de suiker helemaal gesmolten is en de noten een dun laagje suikersiroop hebben haal je het pannetje van het vuur en laat je de noten afkoelen. Hak ze eventueel fijn voordat je ze in de saladekom erbij doet.


Als laatste voegen we de geitenkaas toe aan de kom en mixen we de hele salade goed door elkaar. Serveer op een mooi bord en eet smakelijk.