Wortel tomatensoep

Deze lekkere soep heb je binnen 20 minuten op tafel gezet. Super gezond en lekker! Dit recept is genoeg voor twee mensen en kan voor lunch of diner. Eet smakelijk!

1 grote winterpeen

5 tomaten

1 grote witte ui

1 blikje tomatenpuree

1 tl paprikapoeder

1 teentje knoflook

2 el balsamico reductie







Begin met het snipperen van de ui. Dit hoeft niet heel fijn te zijn, grove stukken zijn prima. Snijd de wortels en tomaten ook in stukjes. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg daarna de wortel, tomaat, tomatenpuree en 600 ml water toe. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 20 minuten pruttelen.


Blend alles samen met een staafmixer of blender. Voeg zout, peper, paprikapoeder en eventueel rode chili vlokken toe aan de soep. Maak de soep af met een scheutje balsamico reductie. Dit kun je kopen in de supermarkt of je kunt het zelf maken door balsamicoazijn in te dikken. Serveer de soep met een broodje en voilà.