Wortelsoep

Deze lekkere soep heb je binnen 20 minuten op tafel gezet. Super gezond en lekker voor Pasen! Dit recept is genoeg voor twee mensen en kan voor lunch of diner. Eet smakelijk!

2 winterpenen

1 aardappel

1 grote witte ui

1 bouillonblokje

1 teen knoflook










Begin met het snipperen van de ui. Dit hoeft niet heel fijn te zijn, grove stukken zijn prima. Snijd de wortels en aardappel ook in stukjes. Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook ongeveer 3 minuten. Voeg daarna een bouillonblokje, wortel, aardappel en 600 ml water toe. Breng dit aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen.


Blend alles samen met een staafmixer of blender. Voeg eventueel nog wat meer water toe voor een gladdere textuur. Voeg zout, peper, paprikapoeder en eventueel rode chili vlokken toe aan de soep. Serveer met een broodje en voilà.