Zoete aardappelsoep

Deze zoete aardappelsoep met kokosmelk is het perfecte diner voor warme zomerdagen. De soep is binnen een half uurtje klaar en heeft een pittige bite. Serveer het met een broodje en genieten maar! Dit recept is voor twee personen.

2 zoete aardappels

350 ml kokosmelk

1 witte ui

1 chilipeper

1 teentje knoflook

peterselie

sesamzaadjes

1 tl komijnpoeder

2 tl kurkumapoeder





Begin met het schillen van de zoete aardappel. Snijd deze in blokjes en kook in ongeveer 15 minuten gaar. In de tussentijd snipper je een ui en snijd je de knoflook en de chilipeper klein. Wanneer je niet van pittig eten houdt kun je ook een halve chilipeper toevoegen in plaats van een hele.


Fruit de ui in de pan en voeg na twee minuten de knoflook en chilipeper toe. Laat dit ook twee minuten aanfruiten. Giet de zoete aardappel af en doe deze in een blender met de ui, knoflook en chilipeper. Giet hier 350 milliliter kokosmelk bij en blend het tot een gladde soep. Je kunt natuurlijk ook een staafmixer gebruiken. Je kunt altijd een beetje extra water of kokosmelk toevoegen wanneer de soep te dik is. Giet de soep als het de juiste textuur heeft weer terug in de pan en breng het op smaak met zwarte peper, zout, komijnpoeder en kurkumapoeder. Eventueel kun je ook paprikapoeder toevoegen. Als de soep klaar is kun je het garneren met peterselie, extra chilipeper en een handje sesamzaadjes. Eet smakelijk!