Zomerse Chili

Nu veel mensen thuis zitten is het fijn om een aantal recepten te hebben die je met producten uit de voorraadkast kan maken. Deze makkelijke chili zet je binnen 20 minuten op tafel en gebruikt veel producten die je waarschijnlijk al thuis hebt liggen. Dit recept is genoeg voor twee mensen.

2 rode uien

1 blik zwarte bonen

1 blik mais

1 blik gezeefde tomaten

1 tl chilipoeder

1 tl komijn


Serveer met

1 avocado

1 tomaat

1 zakje ijsbergsla

tortilla's







Begin met het snijden van twee rode uien. Doe anderhalve ui in de pan met een beetje olijfolie en bewaar de rest voor later. Laat de ui 4 minuten bakken en voeg dan een blik afgespoelde zwarte bonen toe. Voeg ook de gezeefde tomaten uit blik toe, dit kun je natuurlijk ook vervangen door een aantal verse tomaten. Snijd de avocado in blokjes en doe deze apart in een schaaltje.


Spoel de mais goed af en bewaar ook hiervan de helft. Voeg de andere helft toe aan de chili. Nu is het tijd om alles op smaak te brengen. Zout, zwarte peper, chilipeper en komijn zijn onmisbaar. Maar je kunt ook cayennepeper, oregano of paprikapoeder toevoegen om alles nog lekkerder te maken. Een klein snufje kaneel is ook een goede toevoeging. Laat alles nu ongeveer een kwartiertje koken om alle smaken samen te laten komen.


Serveer de chili met tortilla's, avocado, ijsbergsla, tomaat, mais en ui om zo je eigen taco's/wraps te maken. Dit recept is helemaal vegan, maar je kunt natuurlijk zelf wat zure room of cheddar toevoegen.